14 Kasım 2016 Pazartesi

Beynini Eğit


Geçen sene Kitap fuarından “Beynini Eğit” adında bir kitap almıştık. Aslında her sene, almak istediğimiz kitapların bir listesini yapıp gideriz fuara. Bu kitap, listemizde yoktu. İş bankası yayınlarından çıkan başka bir kitaba bakarken stantta görevli kişi ansiklopedi tarzındaki bu kitabı bize çok methetti.  
Ansiklopedi tarzında dediğime bakmayın resimli, canlı, keyifli bir kitap. Kemal ve Cemal sayfalarını merakla karıştırdı ve kitabı çok sevdiler. Kitap epey kalın ve büyük boyutlu olunca açıkçası ben sıcak bakmadım bu teklife. Fiyatını şu an hatırlamıyorum ama diğer kitaplara göre daha tuzluydu. Çocuklar çok istekli olunca “Peki” dedim. Eve gelir gelmez ilk bu kitabı okudular. Kitabı büyük bir hevesle ve merakla çok kısa sürede bitirdiler. Öğrendikleri bilgileri benimle, babalarıyla, arkadaşlarıyla paylaştılar. Hatta arkadaşlarına sorular sorup cevap alamadıklarında doğru cevabı kendileri verip gururlandılar. Sonra da bu bilgileri nereden öğrendiklerini söyleyip hem kendi reklamlarını hem de kitabın reklamını yapmış oldular;)
Beynini Eğit kitabı “Doğa, Coğrafya, Bilim ve İcatlar, Tarih, Spor ve Sanat” olmak üzere beş bölümden oluşuyor. Her bölüm de kendi arasında alt başlıklardan oluşuyor. her sayfasında resimlerin yer aldığı kitapta çizimler çok canlı gerçekten.
Bilgiler çok düzenli bir şekilde verilmiş ve kategorilere ayrılmış. Her bölümle ilgili sorulara da yer verilmiş. Sorular ilgili bölümden önceki sayfaya konulmuş. Ayrıca sorular düzeylere göre hazırlanmış. Kitap 318 sayfadan oluşuyor. İlk 239 sayfası bilgi içerikli kalan sayfalarda ise yani kitabın sonunda; soruların cevapları, sözlük ve dizine yer verilmiş.
Kitabın kapağı da oldukça dikkat çekici. Beyinler spor yapıyorlar, çalışıyorlar yani.  Bizim çocuklar “Anne, bak! Beyin barfiks çekiyor. Gördün mü?” demişti ;)
Kitap gerçekten emek verilerek hazırlanmış. Çocuklar çok severek okudular. “Pişman olur muyum? Ya okumazlarsa!” diye düşünerek almıştım bu kitabı ama hiç pişman olmadım. Eğer bilgi içerikli kitaplar seven bir çocuğunuz varsa ya da hayvanlar, bilim, spor gibi konulara merak duyan çocuklarınız varsa bu kitabı tavsiye ederim. Çok keyifle okuyacaklarından endişeniz olmasın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder